
מה קולההה???
קודם כל ולפני הכל, עשינו את השוקו הזה כדי שיהיה משהו טעים גם לילדים שלכם ולא שרק אתם תתפנקו על קפה והם יסתכלו עליכם.
גם להם תקציפו משקה מעכשיו 🙂
אז ראשית, השוקו שלנו די פשוט, מורכב מקקאו מעולה, סוכר פאנלה שהוא קצת יותר טוב מסוכר "רגיל" אך אנו מתגאים בעיקר בהטמעה של קמח טף אתיופי כמסמיך לשוקו.
השוקו עצמו חייב להגיע כמעט לרתיחה של החלב כדי להסמיך, אם על ידי הקצפה על ידי הסטימר או בבישול בקלחת.
אז למתכון הבסיסי:
20 גרם אבקת שוקו על 150 גרם חלב.
לתת לאבקה לשבת על החלב כדקה לערך כדי שהטף יתחיל להתמזג עם החלב (כל חלב או נוזל אחר)
לערבב היטב (הטף די מתגבש אבל הוא יירגע, אל דאגה).
עכשיו להרתיח תוך כדי ערבוב או להקציף עם הסטימר של מכונת הקפה ולהגיע לרתיחה.
שימו לב שככל שיתקרר המשקה, הוא יסמיך אף יותר ובכל מקרה, לא להגיש רותח לילדים כמובן.