טיפ להכנת אספרסו טוב יותר

29/01/2014
פורסם ב: הכל

הי לכולם/ן

כל עוד הקפה טרי (לא מדי), יהיו לנו בועיות קטנות באספרסו, זאת במידה וישר נטחן, נטמפר (נדחס את הקפה) ונחלוט את הקפה.

הבועיות ייצרו לנו קרמה מעט אוורירית ופחות מרוכזת.

למניעת הבועיות ולקבל אספרסו עם מרקם טוב יותר.

יש להשתמש בקפה טרי, אך לא מדי.

הקפה בתמונה נקלה ב14/1/14

והכנת האספרסו נעשתה ב29/1/14   15 יום התיישנות.

הקפה נפתח כבר לפני שבוע כך שאתם מבינים שאורך החיים של הקפה שלי (כמו שאני מעיר הרבה) הוא יחסית ארוך.

הטריק הוא שלאחר טחינת הקפה יש להשאיר את הקפה טחון בידית כ20-60 שניות, ככל שהקפה טרי יותר יש להשאיר אותו יותר זמן בידית /טחון במחלק המנות.

בזמן הזה הקפה מפריש את הפחמן הדו חמצני האצור בתוכו, הפחמן הדו חמצני שמר על הקפה עד כה, קפה ישן לא יפריש יותר ולכן אפשר להכינו ללא השהייה.

אחרי שחיכינו יש לטמפר, למה שמתי תמונה? כבר צילמתי, לא נשים? 🙂

ונכין קפה (לא לוותר על בקפלש, הפעלת המכונה למספר שניות להוצאת המים הרותחים במחליף החום)

 

שיהיה אחלה יום

גלעד

מוזמנים לחנות הקפההההההההההה

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?


או
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה


או

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות