מתכון לקולדברו משודרג 2023

04/05/2022
פורסם ב: מתכונים

לאחר ניסיונות ממושכים, כדי לקבל קולד ברו ללא טעמי לוואי , שימרו על יחס קטן של קפה למים, מפרט בהמשך

 

מה קולהההה?

נתחיל ממה זה קולדברו בכלל, קולדברו זו חליטת קפה במים קרים לזמן ארוך.

זה אחלה פיתרון לימי קיץ חמים והטעם שמתלווה לקולדברו קלאסי, תלוי כמובן בסוג הפולים, אך הוא יחצין חמיצות מופחתת וטעם יותר קל לקפה.

אני כמובן לא אהבתי את הרעיון המקורי, זה לא נתן לי תחושת טעם מיוחדת ואני פריק של טעמים וייחודיות ולכן עמלתי קשה על קולד ברו מיוחד, שיבליט לכם טעמים פירותיים וחמיצות עדינה.

 

קודם כל, מומלץ להתחיל עם קפה נטורל או כל קפה בעל מוחצנות פירותית, אצלי זה כרגע הקוגניליוס אבל כל קפה בעיקרון יתאים, קלייה בינונית או בהירה.

הכי חשוב זה סינון הקפה , כמה שזה נשמע כאילו התחלתי מהסוף, זה העיקר מבחינתי. אני משתמש בבד עם סינון של 500 מיקרון, אני ממליץ לקנות מאליאקספרס ,מצרף קישור

הכי חשוב זה לבחור רמת סינון של 500 מיקרון, זה יתן משקה נקי יותר ואחיד יותר.

כמובן שהסינון יגיע רק בסוף אבל זה כל כך משמעותי לתהליך שהייתי חייב להדגיש את זה ראשון.

בתמונה: בד סינון 500 מיקרון, כמעט לא רואים את היד שלי.

ממשיכים.

מתכון בסיסי: יחס של 1:4 ,על כל גרם קפה, 4 גרם מים. אפשר לשחק עם היחס כדי לקבל חוזק גבוה או נמוך יותר.

אני מכין:

200 גרם קפה טחון גס, אני משתמש בקפה פירותי אבל ניתן לבחור כל קפה לפי טעם.

עליו אני מוזג 800 גרם מים בטמפ חדר ולא נוגע.

 

 

 

ולחלק האחרון שהוא חשוב ביותרררררר:

להשאיר בחוץ בטמפ' חדר ל24 -36 שעות .

לערבב טוב ורק אזזזז

 לסנן וחזרה למקרר ומוכן.

שימו לב שימו לב, כיוון שהבד מאוד צפוף, יש לסחוט את הקפה בפנים ממש כמו שסוטים גבינה, ממש לעטוף את הנוזל וגרגרי הקפה ולסחוט זה יזרז את התהליך של הסינון משמעותיתתתתתתתתתתתת

דבר נוסף שמאוד חשוב, הכלי חייב להיות אטום לגמרי, כך לא תקבלו טעמי לוואי (מסקנות שעודכנו לאחר המאמר הזה) 🙂

 

 

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat
ווטסאפ
התחברות לחשבון באמצעות
התחברות באמצעות מספר טלפון
התחברות באמצעות דוא״ל וסיסמה

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות