כיוון מכונת קפה אוטומטית

21/11/2013
פורסם ב: מאמרים

הכנת אספרסו במכונה אוטומטית, לכאורה דבר פשוט (אמור להיות ככה) אבל עדיין, יש לשים לב למספר דברים קטנים שיעזרו להוציא קפה טוב יותר.

אז לפני שאתם מתייאשים, יצרתי את המאמר הזה בשבילכם.

המאמר הזה נכתב בעקבות מפגשים רבים עם בעלי מכונות אוטומטית שכוונתם ברכישת מכונה אוטומטית היא להגיע למצב של "שגר ושכח", כלומר ,לחיצה על כפתור ויוצא קפה, אז זהו, שזה חצי נכון, לא משנה כמה טוב הקפה שברשותכם, חייבים לכוון את המכונה שלכם (טחינה וכמות ) להגעה לתוצאות מיטביות.

שנתחיל?

סוגי קפה למכונות אוטומטיות:

האמת שזו תמיד דילמה בגלל שיטת המיצוי השונה במכונה אוטומטית, לא הייתי מנסה קליות בהירות, לדעתי במכונה אוטומטית יש צורך בקפה שבמאפייניו בולט הגוף שלו לקבלת משקה בעל גוף טוב (קליות בהירות לא יצטיינו בגוף טוב וייתנו קפה דלוח במכונה אוטומטית), רוב הלקוחות שלי שמשתמשים במכונות אוטומטיות מאוד אוהבים את הקפה האתיופי שמתאפיין בעוצמה טובה ובארומה מיוחדת, יתאימו גם הסומטרה והברזיל.

קפה ישן יהיה דלוח במיוחד ויקצין את תכונותיו השליליות במכונה אוטומטית.

אחת הבעיות של קפה ישן הוא שיש צורך לכוון את המטחנה לטחינה דקה יותר (בגלל הקושי לטחון קפה ישן) ובשילוב של מטחנה של מכונה אוטומטית שגם ככה תטחן יחסית גס, התוצאה תהיה רעה.

לכן הקפידו על קפה טרי (זה תמיד טוב).

דבר נוסף שחשוב להדגיש הוא שזמן החליטה הוא מדד מאוד חשוב שישפיע על עומק הקפה, הגוף שלו וטעמו הסופי.

זמן החליטה תלוי ב 2 משתנים, כמות הקפה הנחלטת ועובי הטחינה. 

לדוגמא, אם חלטנו 7 גרם קפה בטחינה דקה , והקפה יצא מהר, ניתן להגדיל את כמות הקפה הנחלט להאטת הזרימה ולמיצוי טוב יותר. איך עושים את זה? בהמשך:

סוגי המכונות האוטומטיות:

המכונות מתחלקות באופן כללי ל 2 קבוצות:

1 – מכונות אוטומטיות בעלות מטחנה אלקטרונית: במכונות אלו תהיה באפשרותנו לכוון את דרגת הטחינה בלבד.

ניתן לראות את כפתור כיוון עובי הטחינה בתמונה הבאה, צריך לראות בכל מכונה לאיזה כיוון זה נטחן גס ולאיזה כיוון דק, ככלל, זרימה מהירה ,צריכים לכוון דק יותר ולהפך.

במכונות מסוג זה אין אפשרות לכוון את כמות הקפה הנחלטת, זה ייקבע אוטומטית על ידי המכונה (יגיע לשלמות לאחר הכנת 10-20 כוסות), המכונה תימדוד משתנים שונים בהכנה ותכוון את זמן הטחינה בעצמה.

דבר שני שניתן לכוון במכונות אלו הוא מגביר הקרמה או בשמו הנכון, מווסת לחץ יציאת הקפה וקצב זרימת המים .

אני אהבתי כשכיוונתי אותו ימינה ביותר ליציאה איטית ככל שניתן

2 – מכונות בעלות כיוון "עוצמת קפה" (כמות הקפה שנחלטת/זמן טחינת הקפה) וכיוון דרגות טחינה:

במכונות אלו אנו יכולים לכוון את עוצמת הקפה (פול אחד,שניים או שלוש, או כל הגדרה אחרת ,תלוי במכונה, לוויסות זמן הטחינה ), העוצמה בעצם נקבעת לפי כמות הקפה שתיחלט בשילוב דרגת הטחינה.

דרגת הטחינה נקבעת בדיוק כמו בקבוצת המכונות הקודמת.

באופן כללי :

* אם כיוונתם לדרגה הכי דקה ועדיין הקפה יוצא בשצף קצף (בתנאי והקפה טרי), ניתן לפרק את איזור הכנסת הפולים (בעזרת מברג) ולשנות את טווח התנועה של כפתור שינוי הטחינה ולאחר מכן להחזיר ולסגור.

* 7-9 גרם זו הכמות הנחלטת אם שאלתם את עצמכם 

* טחנתם דק מדי והמכונה לא מוציאה קפה בכלל? הוציאו ונקו את ראש החליטה ושנו את דרגת הטחינה לגסה יותר, המצב לרוב לא יקרה אלא אם פתחתם את איזור הכנסת הפולים ושניתם את טווח התנועה של כפתור כיוון הטחינה.

* מדד לסוף תהליך ההסתגלות של המכונה לקפה חדש, הוא עוגיות שלמות ויפות במגש הפסולת, המדד מתאים ל2 סוגי המכונות.

* כל שינוי בדרגת הטחינה יבוא לידי ביטוי רק לאחר 2-3 כוסות כיוון שכוסות אלו יוכנו עם קפה שנשאר במעברים.

לסיכום, ניתן להכין קפה טוב במכונה אוטומטית בתנאי שתקפידו שקצב יציאת הקפה יהיה איטי והקפה יהיה כהה יחסית (ככל שיותר כהה כך יותר הקפה מוצה יותר, מיצוי יתר  אני מאמין שלא יקרה)

בתמונה ניתן לראות סומטרה מנדלינג.

הכנת קפה לאחר כיוון (ניתן עוד לדייק) במכונת קפה אוטומטית בעלת מטחנה אלקטרונית .

כמו שניתן לראות, תנו לקפה הראשוני שנמצא בצינור יציאת הקפה לצאת ורק אז שימו את הכוס הריקה.

הקפה הנחלט הוא סומטרה מנדלינג או בשמו בחנות הקפה

Sumatrian Warrior

 
חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat
ווטסאפ
התחברות לחשבון באמצעות
התחברות באמצעות מספר טלפון
התחברות באמצעות דוא״ל וסיסמה

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות