מתכון לקולדברו משודרג 2022

04/05/2022
פורסם ב: מתכונים

מה קולהההה?

נתחיל ממה זה קולדברו בכלל, קולדברו זו חליטת קפה במים קרים לזמן ארוך.

זה אחלה פיתרון לימי קיץ חמים והטעם שמתלווה לקולדברו קלאסי, תלוי כמובן בסוג הפולים, אך הוא יחצין חמיצות מופחתת וטעם יותר קל לקפה.

אני כמובן לא אהבתי את הרעיון המקורי, זה לא נתן לי תחושת טעם מיוחדת ואני פריק של טעמים וייחודיות ולכן עמלתי קשה על קולד ברו מיוחד, שיבליט לכם טעמים פירותיים וחמיצות עדינה.

 

קודם כל, מומלץ להתחיל עם קפה נטורל או כל קפה בעל מוחצנות פירותית, אצלי זה כרגע הקוגניליוס אבל כל קפה בעיקרון יתאים, קלייה בינונית או בהירה.

הכי חשוב זה סינון הקפה , כמה שזה נשמע כאילו התחלתי מהסוף, זה העיקר מבחינתי. אני משתמש בבד עם סינון של 500 מיקרון, אני ממליץ לקנות מאליאקספרס ,מצרף קישור

הכי חשוב זה לבחור רמת סינון של 500 מיקרון, זה יתן משקה נקי יותר ואחיד יותר.

כמובן שהסינון יגיע רק בסוף אבל זה כל כך משמעותי לתהליך שהייתי חייב להדגיש את זה ראשון.

בתמונה: בד סינון 500 מיקרון, כמעט לא רואים את היד שלי.

ממשיכים.

מתכון בסיסי: יחס של 1:12 ,על כל גרם קפה, 12 גרם מים. אפשר לשחק עם היחס כדי לקבל חוזק גבוה או נמוך יותר.

אני מכין:

100 גרם קפה טחון גס, אני משתמש בקפה פירותי אבל ניתן לבחור כל קפה לפי טעם.

עליו אני מוזג 200 גרם מים חמים ומערבב משך חצי דקה בערך.

לאחר מכן, מוזג ליטר מים קרים או בטמפ' החדר כדי להפסיק את החליטה .

ולחלק האחרון שהוא חשוב ביותרררררר:

למקרר ל48 שעות לפחות.

לערבב טוב ורק אזזזז

 לסנן וחזרה למקרר ומוכן.

 

 

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat
ווטסאפ

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?


או
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות