לאחר שסיימתי בקבוק, הגיע הזמן לשתף גם אתכם. מתכון לקפה קר טעים במיוחד.
קפה קר בחליטה ארוכה במים קרים.
מתכון פשוט וקל, אז ככה:
נשאר לכם קפה?
שאריות מאתמול במטחנה או קפה ישן?
* שימו לב, לא מדובר בקפה שנעשה בו שימוש ונחלט בכל צורה שהיא.
כמובן שמומלץ להשתמש בקפה טרי וטוב, מומלץ מ 100% ערביקה בגלל הטעמים העדינים אבל גם קפה פחות טרי יניב משקה מרענן וטוב.
ההמלצה שלי:
קפה ביחס של 1:10 , כלומר 100 גרם של קפה לליטר מים, לקבלת משקה יותר מרוכז יש לשים יותר קפה.
לא להוסיף סוכר אלא לשים בצד מי סוכר ולהוסיף כאשר שותים.
מי סוכר – יחס של 50:50 סוכר למים רותחים.
ניתן להוסיף למי הסוכר ,סוכר וניל , קינמון וכו' כדי להעשיר את טעם המשקה.
הכנת הקפה – אני השתמשתי ב750 מ"ל מים קרים מבריטה או מתמי 4, העיקר שיהיו טעימים, על 75 גרם קפה.
פשוט לזרוק לקנקן ולתת לזה לשבת לפחות 24 שעות.
אני אוהב מאוד את הבקבוק הזה:
בעברו הקודם זה היה צ'ויה, שיכר יפני.
בקבוק זכוכית עם כניסה רחבה ונוחה.
המכסה שלו מעולה
פתח יציאה רחב וחריר לכניסת אוויר.
לאחר חליטה של 24 שעות ויותר, אין צורך בשום סינון כיוון שהגרגרים כבר מזמן שקעו והשאירו קפה קר ומרענן.
הגשה סופית:
שמים בכוס מלא קרח
מי סוכר (לפי טעם)
ומוזגים מהקפה הקר, ניתן להוסיף חלב כמובן.
תהנו
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה