צ'ק בוקס מנוי, לא פעיל, יתוקן 😁

ניקוי אבנית במכונת אספרסו – הדרך שלי

17/11/2013
פורסם ב: מאמרים

שלום לכולם

קודם כל ולפני הכל, חשוב להבהיר כי יש לשאול טכנאי אם התהליך המוצג מתאים למכונה שלכם (לכל מכונה יש סוג דוד שונה ורגישותו שונה למלח לימון)

ו… אין לראות בפוסט זה המלצה , זו הדרך שלי לנקות את המכונה (בערך כבר 6 שנים) אבל איני לוקח אחריות למי שייבחר ליישם את דרך זו. טכנאי מכונות ששוחחתי איתו אמר שבטווח הארוך תהיה פגיעה בדוד (רק בשביל הפרוטוקול)

אז אחרי שהזהרנו ונשמרנו, בואו נתחיל:

ניקוי אבנית ממכונת אספרסו זהו הליך חשוב שנועד להאריך את חיי המכונה, כמובן שכבר הברקתי את המכונה (יחסית) בתהליך.

שנתחיל?

חומרים נדרשים: מלח לימון (החומר הכי טבעי שיש), כמה כלי עבודה זה תמיד טוב (בתמונה) וטפלון (כמו סילוטייפ מבודד,לא חובה, משמש לאיטום החיבור של הסטימר וברז המים החמים במקרה של טיפטוף,)

לאחר שארגנו את כלי העזר אנו שופכים 2 כפות מלח לימון למיכל המים (למכונות בחיבור ישיר,אני מקווה שיש לכם מרכך כיוון שלכם אין פתרון במאמר זה :-)), אני שם קצת יותר מלח לימון אבל 2 כפות לליטר יספיקו.

מוציאים את המכונה מהחשמל ופותחים את החלק העליון שלה.

מזהים את חיבור גשש המים? זה שיוצא ממנו כבל חשמל, הגש הזה קובע את גובה פני המים בדוד, כיוון שאני רוצה למלא את כל הדוד ושיעברו מים בכל הצינורות כולל של הסטימר, אני מנתק אותו.

עכשיו אני מחבר את מכונת האספרסו לחשמל, המשאבה תתחיל לפעול ללא הפסקה, תשמרו שברז הקיטור והמים יהיו פתוחים כדי שיתמלאו מים עם מלח לימון.

ברגע שמים מתחילים לצאת מהסטימר ,סגרו את המכונה ונתקו אותה מהחשמל.

חברו את הגשש חזרה

אני יודע שזו אותה תמונה ממקודם אבל היה חשוב לי להזכיר לכם וויזואלית לחבר את הגשש.

כעת, חברו את המכונה לחשמל והדליקו את המכונה. 

הזרימו מים במשאבה כדי שיעברו מים עם מלח לימון במחליף החום ותטעמו את המים בזהירות, כשיהיו חמוצים ומלוחים, הפסיקו את המשאבה.

תנו למכונה לרתוח כ10 דקות בערך, בזמן זה האבנית בדוד, בצינורות ובמחליף החום מומסת.

עכשיו חשוב להוריד את ראש הסטימר ,ראש צינור המים החמים ומסננת ראש החליטה, כך כשנפעיל את הברזים, כך נדע ששום חלקיק אבנית לא ייתקע לנו בדרך.

מסננת ראש החליטה בראש E61 יוצאת די בקלות, עם מברג  מברג מחלצים את הגומיה והמסננת יוצאת ביחד איתה.

כעת כבו את המכונה ומלאו את המיכל במים טריים וחדשים

תמיד מומלץ כבר לנקות את כל שמני הקפה מהמסננות, ידיות וכל דבר ששמני הקפה נמצאים בו.

לפני:

אחרי:

ריסוס מסיר שומנים וניגוב במגבת ישנה

בשלב הזה , לאחר כ10 דקות שהמכונה עובדת, יש להתחיל להזרים מים טריים, הפעילו את כל הברזים ואת ראש החליטה, ייקח פעם או פעמיים של מילוי הדוד עד שטעם המים הלימונים יתחלף לטעם הרגיל, שימו לב שאסור להעמיס על המשאבה ולכן כאשר אתם מרוקנים את הדוד, חכו מספר דקות עד ריקונו פעם שנייה.

עתה כל מה שנותר זה לטעום את המים ולחזור על השלב הקודם עד שהמים חוזרים לטעמם המקורי.

חשוב להוריד כמה שוטים של אספרסו כך שתדעו בוודאות שלא נשאר שום חלקים של מסיר שומנים בראש החליטה או בידית/מסננת וכו’. 

זה התהליך שאני עושה, קצת של פרטיזנים אבל אני פרטיזן לפעמים.

תמיד שווה להתייעץ עם טכנאי לפני התהליך ובכל מקרה יש לבצעו לפי קשיות המים שלכם (המים בישראל מאוד קשים.

אני עושה זאת פעם בחצי שנה עד שנה.

בכל מקרה עדיף להשתמש במסנני אבנית למיניהם להורדת קשיות המים עוד לפני שהם נכנסים למכונה (להקדים תרופה למכה זה תמיד טוב) 

לכל שאלה תרגישו חופשי

כמובן אשמח אם תקפצו לחנות הקפה

בברכה גלעד

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?


או
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה


או

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות