נסו את היירגשף במקום השוקולד , הוא יהיה מעולהההההה

קולד ברו 2024

28/05/2024
פורסם ב: מאמרים

כבר כמה שנים שאני חוזר ובודק איך ניתן להכין קולדברו טוב אבל בלי האפטרטייסט האלכוהולי שהיה משגע אותי.  

אלו זמנים מטורפים, בהם אני בוחר קצת להוריד פרופיל ולהתרכז בקפה ובשגעונות שיש לי בראש.

יש כל מיני שיטות להכנת קולד ברו, זו השיטה שלי (לא המצאתי פה כלום, רק דייקתי את ההכנה).

אז ככה, יחס של 150-200 גרם קפה טחון גס על ליטר מים, בסוף זה עניין של טעם אבל אלה היחסים שאני אוהב.

מה שפה קצת החידוש, לערבב כמות קטנה של מים עם הקפה עד שנוצר לכם בוץ קליל (לא צריך להגיע למצב שממש רטוב)

 

 

נותנים לזה לשבת דקה שתיים ומתקדמים לשלב החשוב מאודדדדדדדד הבא: מזיגת מים קרים ככקרח ועדיף עם קרח.

לאחר מכן נותר לערבב טוב ולכסות עם ניילון נצמד או כל מכסה אטום אחר ל24-48 שעות בחדר (לא מקרר).

אל תשאלו אותי למה אבל במזיגת מים קרים, תגרמו לכך שהקפה ימשיך לצוף בכלי, גם יומיים אחרי וישמור על הקפה מקבלת טעמי לוואי (התחמצנות כנראה)

ככה זה ייראה:

 

מפה מה שנותר זה רק סינון, אני עושה סינון גס בבד 80 מיקרון, מצאתי שזה הכי נוח לסינון ובכל מקרה הקפה שכן עובר במסננת, יישקע לבסוף לתחתית הכלי.

עכשיו כל שנותר זה רק לשים בכלום אטום ולמקרר, יהיה טוב וללא טעמי לוואי למשך יומיים שלושה.

וזהו

פשוט וללא טעמי לוואי שיהרסו את הקפה.

מאחל לכולנו שקט ובשורות טובות.

בברכה גלעד

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat
ווטסאפ
התחברות לחשבון באמצעות
התחברות באמצעות מספר טלפון
התחברות באמצעות דוא״ל וסיסמה

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות