סוף נובמבר יגיע בלאק פריידי
ואיתו עיכובי המשלוחים
אנא הכינו מלאי (אני לא עושה מבצעים :-) מקסימום תקבלו חיבוק באהבה.

תמיד עובד בשבילכם – זנים בבחינה כעת

07/03/2014
פורסם ב: הכל

שלום לכולם/ן

הזדמנות טובה לחשוף אתכם לתהליך הכנסת זנים לארסנל באתר.

קודם כל, משגעים את הספק ושואלים אותו מה יש

אז הפעם, שני דברים בבחינה, הראשון,בורבון אורגני.

לי כקולה, חשוב לקרוא את המלל על השק ולדלות כמה שיותר פרטים לגבי הקפה.

natural

נותן לי אינדיקציה שהקפה עבר תהליך עיבוד טבעי/יבש, כלומר יהיה לו הרבה מוץ ולכן יפיק הרבה חום בקלייה (לכן היא תהיה קצרה יותר).

את הקפה הברזילאי אני מכיר, את זה ניסיתי בעבר אך אני מנסה שוב (יש שינויים לטובה או לרעה ממשלוח למשלוח ולכן שווה לנסות).

לא היה מלל נוסף על השק שנתן לי משהו.

 

הזן השני שאני בוחן הוא רובוסטה ג’אווה אורגני.

או קיי, עם רובוסטה אני לא עובד בכלל, לא אוהב רובוסטה, עניין של טעם אישי כמובן אבל אני אוהב את מה שהרובוסטה נותנת, המון קרמה ומרקם מעניין וסמיך (בקלייה נכונה כמובן), אז מפעם לפעם אני מנסה רובוסטה ,כזו שתיתן לה מה שאני מחפש ללא הטעם לוואי.

פה על השק אנו רואים שזו רובוסטה מאי קטן שנקרא flores

polished ap gr 2

המשפט הזה אומר שהפולים שויפו ולכן אין עליהם שף, ap אומר after polish ו gr אומר גרייד (דירוג) 2.

זאת אומרת דירוג 2 אחרי שהם שויפו.

זה פחות מעניין אותי, אבל הפוליש שלהם אומר פחות מוץ בקלייה ולכן אפקט הקלייה ישפיע בצורה שונה על הפולים, כמה? אין לי מושג.

אז איך ממשיכים עכשיו?

הולכים לפרופיל קלייה מאותו איזור והוא יהיה הבסיס לקלייה

לבורבון זו לא בעיה כיוון שאני קולה את הברזיל סרדו

לפני קלייה:

אחרי קלייה:

ההבדל הברור לאחר הקלייה בים הסרדו לבורבון הוא שאין בבורבון כמעט בכלל פולים שנקטפו טרם עת (בהירים יותר) ולכן הטעם יהיה ברזילאי אמיתי.

קלייה שנייה היית הרובוסטה כמובן.

לפני קלייה:

אחד הדברים שהיה קל להבחין הוא שהפולים היו הרבה יותר קלים מקפה אחר שאני משתמש, ראיתי זאת לפי הנפח שתפסו הפולים בדלי שאני משתמש בו לשקילת הקפה הירוק לפני כל קלייה, זאת אומרת שמראש ידעתי שהפולים יאבדו פחות לחות במשך הקלייה.

לאחר קלייה:

עוד תמונה מהצד האומנותי שאין בי

כמו שצפיתי, הקפה איבד פחות לחות, לא נבהלתי מכך (במקרה אחר זה היה אומר שקליתי מאוד בהיר, אפילו מול שחור), עכשיו מגיע השלב הקריטי.

פשוט לחכות, 10-14 יום לפני טעימה.

לאחר טעימה מתבצעת קליית תיקון לפי הצורך ואז מחכים שוב.ל

זמן יש משמעות אדירה על טעם הקפה ועל חזרתיות משוט לשוט.

לבסוף, אתם ,חברי המועדון מקבלים מייל שאומר שיש קפה חדש בארסנל ומהם מאפייניו.

מקווה שהשכלתם אפילו במעט ונהניתם כמוני.

בברכה

גלעד שמחי

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?


או
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה


או

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות