אחסון קפה במקפיא – מסקנות ניסוי

27/10/2015
פורסם ב: הכל

כמו שידוע לקוראיי הוותיקים

אני לעולם לא ממליץ על משהו לפני שבדקתי וניסיתי אותו.

אז עבדכם הנאמן, שם לפני מספר חודשים קפה אתיופי במקפיא, אמרתי לו שלום וחיכיתי בסבלנות עד עכשיו.

הקפה הוא מה 18/6/15

הוצא מהמקפיא ב 15/10/15

מה שאומר שעברו בערך 4 חודשים מיום הקלייה עד הוצאתו מהמקרר.

הניסוי נערך על פני מספר ימים בו נטעם הקפה והוחזר למקרר (לאחר הוצאתו הראשונית מהמקפיא כמובן) וזאת על מנת לשלול התיישנות מואצת לאחר ההוצאה מהמקפיא.

יום 1 – הקפה הוצא מהמקפיא עד הגעתו לטמפ' חדר

מסקנות טעימה – הקפה עדיין בוסרי כאילו הוא בן 7 ימים, לא מפוצץ פחמן דו חמצני אך עדיין לא בוגר.

ניתן לראות שהפולים כמעט יבשים לגמרי (מתאים לקפה בן 7 ימים שהיה בארון).

 


עוגייה יבשה מה שמעיד שוב שהקפה לא ישן:

 


ביום הרביעי לאחר הוצאה מהמקפיא:

הקפה עדיין בוסרי כמו קפה טרי מדי אך ניכר שהוא לא מפוצץ פחמן דו חמצני כמו קפה טרי מאוד, כך שכנראה חלק מהפחמן הדו חמצני כן חמק החוצה, הפולים עדיין יבשים יחסית ולכן נשללת האפשרות של התבגרות מואצת לאחר ההוצאה מהמקפיא.

 


קופצים ל 27/10/15    13 יום לאחר הוצאת הקפה מהמקפיא :

מתחילים לסכם:

קודם כל ולפני הכל, ברור שהקפה טוב יותר מאשר קפה שהיה יושב בארון למשך התקופה הזו.

הפולים: כמעט ואין אגלי זיעה בכלל, התיישנותו במקרר מאטה את התיישנות הפולים גם לאחר ההוצאה מהמקפיא, לכן במידה ושמתם במקפיא, שימו את הקפה בארון כדי להאיץ את התבגרותו.

 


העוגיה: יבשה, מה שמעיד על טריות הקפה (כמובן שזה בהתייחס לזרימה איטית ונכונה ולא לקפה ישן שטחון גס שאז גם היה נראה יבש)

 


הקפה: ההרגשה הכללית היא גוף טוב, ריח נעים וארומתי אך מה שמפריע לי הוא תחושת בוסר כללי שהיה אמור להיעלם בשלב הזה ולא נעלם כליל, כנראה בגלל שלאחר ההקפאה שמרתי את הקפה במקרר ובכך האטתי את קצב התבגרותו.

 


כמסקנה סופית: קצת יומרני להסיק על בסיס ניסוי אחד אך אם אלך לפי דרך השלילה, הקפה הזה היה הרבה יותר טוב מול קפה שהיה מתיישן בארון, את זה אני יכול לומר בוודאות,כך שאם אין לכם ברירה, הקפיאו את הקפה שמגיע אליכם.

הוציאו אותו מהמקפיא לארון לפחות 10 ימים לפני תחילת שימוש ולאחר השימוש, יש לשים אותו במקרר כמו ההמלצות לקפה טרי.

השוני העיקרי שהבחנתי בו הוא רמת הפחמן הדו חמצני שהייתה טובה גם כאשר הקפה היה בוסרי, כלומר הפחמן כן חמק אך לא יצר לחץ פנימי כך ששמני הקפה לא זלגו אל פני שטח הפול.

 

לסיכום הסיכום:

 

אם יש לכם חשש שהקפה יתיישן,לאחר קבלת הקפה, זרקו אותו למקפיא חוץ מהחבילה בה אתם רוצים להשתמש שהולכת למקרר או לארון (בחורף), זה לא יהיה אותו דבר כמו קפה טרי לטעמי אך בטוח יותר טוב מקפה ישן.

נסו בעצמכם ודווחו על השינוי לטעמכם,כך נוכל כולנו ללמוד

בברכה

גלעד שמחי

מומחה לקליית קפה

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat
ווטסאפ
התחברות לחשבון באמצעות
התחברות באמצעות מספר טלפון
התחברות באמצעות דוא״ל וסיסמה

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות