לאחרונה הזדמן לי להדריך את החברים במילואים על הכנת קפה שחור בפינג'אן כמו שצריך.
חדלתי אותם מהשגיאות הנפוצות וכיוונתי אותם לשיטה שבעיניי היא הנכונה ביותר.
אז קדימה:
שלב ראשון: קפה טרי
קפה טרי יהיה בעל ריח דומיננטי והקרמה שייצור בפינג'אן תהיה עבה ויפה.
שלב שני: מרתיחים מים, הקפידו לא להוסיף סוכר למים אלא להשאירם כמו שהם, הסוכר ימנע מהקפה לאחר הוספתו לפרוח יפה.
שלב שלישי: לאחר שהמים רתחו, מורידים את הפינג'אן מהאש, מחכים מספר שניות שהמים יתקררו מעט ומוסיפים קפה, הרבה קפה.
היתרון המשמעותי ביותר שיש להכנת קפה בפינג'אן על פני הכנה רגילה (ביתית) היא האפשרות לשים יותר קפה על כמות מים קטנה יותר כיוון שטמפרטורת המים עולה במקביל לקפה שבתוכם ואילו בהכנה ביתית, הוספה של מים לכמות גדולה של קפה תביא לכך שהמים יתקררו מהר ולא יחלטו את הקפה בצורה אופטימלית.
שלב רביעי: מחזירים את הקפה לאש
מקפידים שהקפה לא ירתח אלא מחכים לפריחה קטנה של הקפה, התנפחות קלה בקפה שאומרת שהוא נפתח ונחלט ומוכן לשתייה.
מורידים מהגז, מוסיפים סוכר ומחכים כחצי דקה שהגרגרים ישקעו.
מוזגים קצת לכל כוס כך שכל אחד יקבל מהקרמה המדהימה שנוצרה למעלה (מצטער שאין תמונה,עדיין הייתי במילואים)
לאחר שכולם קיבלו קצת מהקרמה מוסיפים לכל חבר את שאר הקפה (כמה שיש).
וזהו
יש לכם קפה שחור אמיתי, ללא טעמי לוואי של קפה שרוף, או גוף חלש.
הכנת קפה באופן שכזה, תביא לגוף מלא ואף סמיך של קפה עם טעמים מלאים.
תהנו
בברכה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה
כנסו לחנות הקפה ורכשו גם אתם קפה מעולה