ניסיתם להנביט פולי קפה?
אני ניסיתי מספר פעמים וללא הצלחה, הפולים התייבשו, התעבשו וכל מה שיכול לקרות קרה להם חוץ מלנבוט, לכן הפעם הלכתי עד הסוף.
אקדים ואומר שקפה גדל באיזורים טרופיים ולחים ובגבהים שונים מעל פני הים, את גובה הגידול לא יכולתי לדמות אך את כל השאר כן :-).
אז איך אמורים להנביט פולי קפה ?
קודם כל, משרים פולי קפה ירוק במים ל 12-24 שעות,
אני בחרתי בפולי קפה מפפואה ניו גיני כך שאם יצא מזה משהו לפחות שיהיה גם סיפור יפה מאחוריו.
זמן ההשרייה פחות חשוב ,העיקר לחכות עד שניצני נביטה מתחילים להציץ מהזרעים
עכשיו לחלק הקשה, יש צורך לדמות איזור לח אך מאוורר (אחרת ייווצר עובש, תאמינו לי). לדמות איזור טרופי
כמו שאמרתי, הפעם הלכתי עד הסוף, בניתי אינקובטור או מיני חממה מתנור ישן, שהמאוורר האחורי שלו חובר לטיימר שמפעיל אותו כל שעה בערך למספר דקות.
הוספתי מד לחות וטמפרטורה כמובן, הלחות בתנור מגיעה ל100% והטמפרטורה בין 35-40 ביום ל25 בלילה בערך.
לאחר שדאגנו לאיוורור, חשוב לשתול את הקפה באדמה שתהיה לחה אך אוורירית וכזו שלא סופגת את המים אחרת שוב, הקפה יקבל עובש ולא ינבט.
לצורך זה קניתי שק של אדמת גן, תערובת שתילה של משתלות.
חתכתי את החלק העליון ועשיתי מעט חורים בחלק התחתון לניקוז של המים.
בגלל הגובה של האדמה, לא חששתי שמים יעמדו וייעבשו את הפולים.
ואחרון אחרון חביב, לשתול כמובן, מרווחים של כמה סנטימטרים בין פול לפול.
עכשיו צריך לחכות, כמה?
כמה שבועות לפחות אבל תמיד לבדוק שהפולים לא קיבלו עובש 🙂
אנחנו אמורים לקבל ניצנים של עצי ערביקה.
מבטיח שאם יצא משהו תקבלו עדכון, עד אז נשתמע
בברכה גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה