VST סלסלה רגילה מול סלסלת

05/11/2013
פורסם ב: מאמרים

הרבה זמן רציתי לכתוב את הסקירה הזו, הרבה זמן סתם התעצלתי, מודה באשמה, אך כעת הגיע הזמן לחוות דעתי בנושא.

למי שלא מכיר, סלסלת vst (בתמונה משמאל, הסלסלה מימין) הינה סלסלה שיוצרה לביצועי חליטת אספרסו גבוהים יותר (אחידות, מיצוי גבוה וכו'), מי שרוצה להעמיק יוכל למצוא את ההסבר המפורט בדף החברה (הלינק על המילה VST).

אז האם יש שוני בין סלסלה רגילה לסלסלת VST?

ניסיתי ליצור מינימום הבדלים בין החליטה בסלסלה הרגילה מול ה VST

הניסוי:

  • השתמשתי באותו קפה כמובן, הפעם זה היה אוגנדה בוגיסו.
  • 21.2 גרם בסלסלה (סלסלת הvst היא של 15 גרם )
  • זמן חליטה זהה ככל שניתן 
תוצאות:
VST
 
זמן חליטה 36.2 שניות לסלסלת 15 גרם (כמו שציינתי ,נכנס בתוכה 21.2 גרם קפה), הקפה נטחן דק מאוד,
הזליגה הייתה אחידה ויפה וכך גם התוצאה הוויזואלית. 

 
הקפה היה מאוד מאוזן,טייגר סקין מושלם, גוף עמוק , מרירות קלה ונראה כי הטחינה הדקה שלו הביאה למיצוי גבוה יותר, נראה כי הסלסלה  סלחנית לקפה ומביאה אותו לרמה גבוהה יותר.

סלסלה רגילה
 
זמן חליטה של 33 שניות לסלסלה כפולה של 14 גרם (בפועל נכנסו בה 21.2 קפה).
בפעם הראשונה ניסיתי את אותה כמות קפה באותה טחינה כמו של הVST בסלסלה הרגילה, הקפה פשוט מיאן לצאת ואין ספק שהטחינה הדקה של הVST היא פשוט דקה מדי לסלסלה הרגילה ולכן הייתי צריך לטחון מעט גס יותר כדי שתהיה לי זרימה אחידה יותר ונכונה.
בפעם השנייה הכנסתי את אותה כמות קפה אך בטחינה גסה יותר (השינוי הוא מזערי במטחנה אז אם אתם מנסים, לא להשתולל לכיוון הגס מאוד, זכרו כי כל שינוי הוא מזערי), התוצאות:

 
הקפה היה בעל חמיצות גבוהה יותר, היה גוף טוב אך מעט פחות מהVST והקפה היה פחות מריר אך מה שבאמת מודגש היה החמיצות של הקפה שבאה יותר לידי ביטוי.

לסיכום:
לכל ניסוי טוב יש המשך פה נראה שיש לבחון את סלסלאות ה7 גרם זו מול זו, אך לעת עתה אני מסיק כי אחידות הזרימה והטעם נוטוים בהחלט לכיוון ה VST, יש משהו בטחינה מאוד דקה של קפה ולמיצוי גבוה יותר של טעם (בעיקרון גרגרים קטנים יותר של קפה, באים במגע עם המים מה שמביא למיצוי גבוה יותר).
כמות הקפה שנחלטת היא מאוד גבוה ואני ממליץ אם כבר לנסות אז את סלסלת ה 7 גרם כיוון  שלשתות כפול של 21 גרם, לא מתאים לכל אחד 🙂 .
הניסוי הזה שוב מוכיח כמה כוח יש לבריסטה ולמיכון שלו על טעם הקפה וזו אחת הסיבות שאני פוגש אנשים שאוהבים קפה אחד יותר מהשני והדעות שונות ומגוונות לא רק בגלל טעם אישי אלא בגלל היכולת שלכם בעזרת עבודה נכונה ,להגיע לטעם הקפה הרצוי לכם.

מוזמנים להיכנס לחנות הקפה ולרכוש גם אתם, קפה שהוא חוויה
(לא אני אמרתי)
בברכה גלעד
מומחה לקליית קפה 
חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat
ווטסאפ
התחברות לחשבון באמצעות
התחברות באמצעות מספר טלפון
התחברות באמצעות דוא״ל וסיסמה

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות