שוקו טף – מתכון והוראות הכנה

11/04/2022
פורסם ב: הכל

אחרי שהרבה שאלו מתי יחזרו השוקו וקיבלו בחזרה את המתכון כדי שיכינו בעצמם בבית, אני אפרסם פה וזהו 🙂

סוכר פאנלה/ קנים – 45%

קמח טף, אדום או לבן – 28%

קקאו הכי טוב שתמצאו, בעדיפות לרמת שומן גבוהה (21-22%) –  27%

 

ערבבו טוב טוב כדי שלא יהיו גושים והתאימו את המתכון לטעמכם האישי, קצת פחות סוכר או להפך, הטף עצמו הוא משמש להסמכה ולא תורם לטעם. זהו.

לגבי הכנת השוקו, בהמשך הפוסטטטטטטטטטטטטטטט……….

הוראות הכנה לשוקו טף אדום:

אז ראשית, השוקו שלנו די פשוט, מורכב מקקאו מעולה, סוכר פאנלה שהוא קצת יותר טוב מסוכר "רגיל" אך אנו מתגאים בעיקר בהטמעה של קמח טף אתיופי כמסמיך לשוקו.

השוקו עצמו חייב להגיע כמעט לרתיחה של החלב כדי להסמיך, הכי נח זה עם הסטימר, למי שיש מכונה, השוקו הזה מושלם.

אז למתכון הבסיסי:

20 גרם אבקת שוקו על 150 גרם חלב.

לתת לאבקה לשבת על החלב כדקה לערך כדי שהטף יתחיל להתמזג עם החלב (כל חלב או נוזל אחר)

לערבב היטב (הטף די מתגבש אבל הוא יירגע, אל דאגה).

עכשיו להרתיח תוך כדי ערבוב או להקציף עם הסטימר של מכונת הקפה ולהגיע לרתיחה.

 

  • במידה ומכינים בפינג'ן, יש לערבב כל הזמן כדי שלא יידבק לתחתיתתתתתתת.

 

*לשומרי הכשרות שבנינו: כל המוצרים מגיעים אלי עם כשרות ואני רק מערבב אותם למתכון שלי.

השוקו מוקפא ל24 שעות ורק אז נשלח, אנו נסמכים על מאמרו של הרב דוד אייגנר שטמפ של 18- , משמידה כל אפשרות לחרקים ואינה דורשת ניפוי.

 

 

שימו לב שככל שיתקרר המשקה, הוא יסמיך אף יותר ובכל מקרה, לא להגיש רותח לילדים כמובן.

  • מומלץ לאחסן במקרר או להקפיא.

 

 

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat
ווטסאפ
התחברות לחשבון באמצעות
התחברות באמצעות מספר טלפון
התחברות באמצעות דוא״ל וסיסמה

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות