אחרי שהרבה שאלו מתי יחזרו השוקו וקיבלו בחזרה את המתכון כדי שיכינו בעצמם בבית, אני אפרסם פה וזהו 🙂
סוכר פאנלה/ קנים – 45%
קמח טף, אדום או לבן – 28%
קקאו הכי טוב שתמצאו, בעדיפות לרמת שומן גבוהה (21-22%) – 27%
ערבבו טוב טוב כדי שלא יהיו גושים והתאימו את המתכון לטעמכם האישי, קצת פחות סוכר או להפך, הטף עצמו הוא משמש להסמכה ולא תורם לטעם. זהו.
לגבי הכנת השוקו, בהמשך הפוסטטטטטטטטטטטטטטט……….
הוראות הכנה לשוקו טף אדום:
אז ראשית, השוקו שלנו די פשוט, מורכב מקקאו מעולה, סוכר פאנלה שהוא קצת יותר טוב מסוכר "רגיל" אך אנו מתגאים בעיקר בהטמעה של קמח טף אתיופי כמסמיך לשוקו.
השוקו עצמו חייב להגיע כמעט לרתיחה של החלב כדי להסמיך, הכי נח זה עם הסטימר, למי שיש מכונה, השוקו הזה מושלם.
אז למתכון הבסיסי:
20 גרם אבקת שוקו על 150 גרם חלב.
לתת לאבקה לשבת על החלב כדקה לערך כדי שהטף יתחיל להתמזג עם החלב (כל חלב או נוזל אחר)
לערבב היטב (הטף די מתגבש אבל הוא יירגע, אל דאגה).
עכשיו להרתיח תוך כדי ערבוב או להקציף עם הסטימר של מכונת הקפה ולהגיע לרתיחה.
*לשומרי הכשרות שבנינו: כל המוצרים מגיעים אלי עם כשרות ואני רק מערבב אותם למתכון שלי.
השוקו מוקפא ל24 שעות ורק אז נשלח, אנו נסמכים על מאמרו של הרב דוד אייגנר שטמפ של 18- , משמידה כל אפשרות לחרקים ואינה דורשת ניפוי.
שימו לב שככל שיתקרר המשקה, הוא יסמיך אף יותר ובכל מקרה, לא להגיש רותח לילדים כמובן.