סקירת מכונת קפה שחור טורקי – OKKA פרימיום

04/04/2017
פורסם ב: מאמרים

אתחיל ואומר שכאשר אני פתחתי את נגרו, הכוונה שלי להשתלט על השוק הייתה מכיוון אחר לגמרי, אני רציתי לעשות קפה שחור פרימיום.

"making long story short" לא הצלחתי, בעיקר משום שתפיסת הישראלים על שחור מעוגנת מאוד סביב המותג העממי של עלית. אז כשפנתה אלי חברה לייבוא מכונות קפה שחור טורקי, למכור את המכונה, הצעתי לעשות סקירה. כיוון שאינני מוכר מכונות כידוע (כעת בכל אופן) אך אני תמיד שמח להעיר את שוק הקפה שחור המנומנם.

אז מתחילים:

מה הופך שחור לשחור מעולה:

1 – סוג הקפה וקלייתו: כמובן שההתייחסות פה מאוד אישית כיוון שלכולנו טעם שונה אך באופן כללי.

מי שאוהב חמיצות עדינה וקפה נעים לחיך (כמו הקפה שלי), יבחר תמיד בקלייה בהירה יותר.

מי שאוהב קפה מריר יותר, יבחר בקלייה כהה יותר, כאן יש פחות חשיבות לזן כיוון שנקבל טעמי קלייה ולא טעמי זן בקלייה כהה.

מבחינת זן עדיף לבחור בזן בעל גוף טוב כמו ברזיל, קולומביה וסומטרה למשל, שמאופיינים בגוף מעולה. דבר זה יתבטא בכוס באופן מובהק.

אצלי באתר יש רק קולומביאני לקפה שחור או נטול קפאין.

2 – טמפ' בישול : למחמירים שאוהבים להשתמש בפינג'אן (כן כן ,אני יודע שפינג'אן זה הכוס אך המונח הישראלי והידוע לסיר הכנת הקפה הוא פינג'אן ולכן לא נתחכם יתר על המידה), יש לשים לב כי טמפ' המים לא תהיה גבוהה מדי, לא להגיע לרתיחה של הקפה. ניתן לבחון זאת באופן וויזואלי כאשר מתחיל הבלומינג (בעבוע קל ושחור על פני הקרמה). בהתחלתו, יש לסגור את מקור החום כדי לא ל"שרוף" את הקפה ובעצם לאבד מהמרקם/גוף/סמיכות שלו ומטעמו המיוחד.

3 – זמן חשיפה : יש 2 אסכולות בהכנת טורקי: פינג'אן עם זמן חשיפה ארוך של הקפה בבישול איטי או הכנה עם מים חמים במזיגה ישירה על הקפה. היתרון העיקרי אם לא היחיד שיש להכנה בפינג'אן היא שניתן להשתמש בכמות מים נמוכה לעומת כמות קפה גבוהה שבמזיגה ישירה תגרום לירידת טמפ' מהירה של המים ולאי חליטה. כך שבפינג'אן ניתן להכין קפה יותר מרוכז. למתעמקים –  מאמר – להביט לשחור בעיניים.

4 – טריות הקפה : דווקא בשחור, שטעמיו הם החומרים המסיסים במים לעומת אספרסו, אין חובה בקפה טרי. כמובן שטעמי קפה טרי יהיו בולטים יותר אך קפה שחור, שבחליטתו אין שותף הפחמן הדו חמצני (הוספתי קישור למתעמקים), ישנה פחות חשיבות לטריות (באספרסו זה קריטי).

5 – מים – אני ממליץ להשתמש במי בריטה, תמי 4 וכו' כדי לקבל קפה יותר טעים. מים טובים וטעימים יביאו לקפה יותר טעים. אקדים את המאוחר, היתרון במכונת הקפה השחור היא שאין בעיית אבנית כמו במכונת אספרסו שכן גוף החימום אינו טבול וחשוף לנזקי האבנית.

למה אנחנו צריכים מכונת קפה לשחור?

לזה אני לא אכנס כי כל אחד וסיבותיו הוא 🙂

אני רק אדגיש את חוויותיי מהמכונה.

אז מה היה לנו:

בחור נחמד בשם אפי מקופיט, שם אצלי את המכונה ליומיים שאשתמש ואחווה דעה.

לכן כל מה שאומר הוא המלצות אישיות שלי לאור ניסיוני הקצר עם המכונה.

קודם כל טכני:

מזיגה ב-3 גדלי ספלים
נמזג ישר לספל
מנגנון ניקוי עצמי מהיר
פונקציית בישול מהיר או בישול איטי
בחירה בין כוס אחת לשתיים
קיבולת מיכל מים – 800 מ"ל
קיבולת מיכל ניקוי (דיספנסר תחתון ) – 350 מ"ל

בתכל'ס:

כפתור ימני עליון =  בישול ארוך

כוס אחת ושתי כוסות לכמות מים

כפתור אחרון לשטיפה.

 

מאחור ישנו כפתור הדלקה ובחירה בין כמות מים (כוס קטנה בינונית וגדולה, אני כאמור בחרתי גדולה).

המלצת השף:

גדלי קפה/ כמות המים בכוס – אני עוד לא טורקי, אני ישראלי ששותה קפה כדי להתעורר בבוקר. לכן, לאחר כמה התנסויות, כיוונתי לכוס גדולה ולמזיגה של 2 כוסות, זו הקומבינציה הגדולה ביותר. יש לשים לב שהמרחק נמוך בין פיית המזיגה למעמד הכוס ולכן אנו חייבים להשתמש בכוס רחבה או ב2 כוסות קטנות יותר.

כמות קפה – אני שמתי 2 כפיות מדידה (מצורף עם המכונה) אך כפית אחת עד אחת וחצי תהיה מושלמת, יש לזכור כי פחות קפה יביא למרירות גבוהה יותר ולקפה דליל יותר ולכן עדיף לשים קצת יותר קפה, שימו כפות בהריון.

 

אז על המכונה, יתרונות וכו': 

 

1 – שגר ושכח – שים את הסוכר והקפה בתא העליון

 

 

לחץ על בישול ארוך ואיזה כוס אתה רוצה (אחת או שתיים) או ישירות על כוס אחת או שתיים לבישול מהיר (אני אישית העדפתי בישול מהיר, יותר עדין לחיך).

שים כוס מתחת לפיית המזיגה והמשך במעשיך, הקפה יחכה לך שם.

*בתמונה, קפה שנטחן לפני חודש (רק מבהיר שהקרמה היא תוצר של קפה טוב בשילוב של אי הרתחת המים בהכנה)

 

2 – חזרתיות בכל הכנה, לא גולש ולא נשרף, מבוקר טמפ' ולכן מאוד חזרתי מהכנה להכנה.

3 – אין 3, קפה שחור, לא חללית.

 

סרטון קצרצר על תהליך ההכנה עם קריינות של קריין הבית:

לסיכומון:

  • היתרון הגדול הוא חזרתיות. אומנם יש אפשרות לשחק עם טמפ' החליטה אך לא מצאתי בעיה בנושא ששווה היה לשחק עם זה.
  • במכונה עצמה אני פחות התחברתי לאופציית הבישול הארוך. לחכות כמה דקות לקפה זה לא הקטע שלי (אומנם בעל לוק אירופאי אך ישראלי עדיין ולחכות אני לא אוהב). והיה לי קשה עם פיית המזיגה שלא נותנת לי לשים את הג'רה של הבוקר שאני שותה.
  • מי שמדמיין לרגע שבלי קפה  מ ע ו ל ה  יצאו לו תוצאות שונות, כנראה טועה. אין יש מאין. קפה טוב מתחיל מחומר גלם טוב ולכן אל תתפשרו בנושא. ולמחמירים מומלץ לקנות מטחנת קפה טובה ליד ולרכוש את הקפה כפולים (לבקש פולים לשחור) אך כאמור, זה לא חובה.

 

משרד קטן שרוצה הכנת קפה מהירה ופשוטה, זו מכונה טובה ליד מכונת הקפה האוטומטית/קפסולות וכו' או במקום, זה באמת עניין של טעם.

כמובן שמניסיון של יומיים לא בונים אימפריה אך המכונה עומדת בציפיות (שהן לא לשרוף את הקפה ושיהיה קל לנקות אותה).

 

האם מצדיקה את המחיר?

כל אחד וכיסו הוא ולכן זו החלטה שלכם בלבד, ישנם דגמים זולים יותר באתר היבואן.

מחיר :

1,490.00

 מצרף קישור לאתר 

החבר'ה שמייבאים את המכונה, מקווים להחזרת העטרה ליושנה ולעליית הקפה השחור בארץ למקומו הראוי אז אני מאחל להם בהצלחה ואני את שלי תרמתי לעשיה מבורכת זו בכיף.

כל האמור הינה חווייתי האישית.

מקווה שנהניתם

בברכה גלעד

מומחה לקליית קפה

 

 

 

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat
ווטסאפ
התחברות לחשבון באמצעות
התחברות באמצעות מספר טלפון
התחברות באמצעות דוא״ל וסיסמה

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות