light roast ?

17/06/2014
פורסם ב: הכל

פה בחרתי להאיר את עניין הלייט רוסט או הקלייה הבהירה.

אפתח ואומר שיש מנהג שכיח בין קולי קפה ביתיים, להשתמש בדרגת צבע הקלייה כגורם השוואתי אבל זה מנהג נכון בחלקו.

צבע הפולים הינו משתנה אשר שמירה עליו תעזור לשמור על חזרתיות אך ורק אם שאר משתני הקלייה יישמרו אף הם ,טמפ’ הסביבה, זמן הקלייה וכו’.

 * חשוב להבהיר שקפה בקלייה בהירה עדיין בשלבי ניסוי ולא נכנס לחנות הקפה. 

פה השתמשתי בטכניקת קלייה אחרת ממה שאני רגיל אליה,למה?

קלייה בהירה תניב לרוב בוסריות גבוהה לפולים מה שימעיט מחומציות הפולים ומטעמים רצויים אחרים.

 כאשר טעמתי קליות בהירות בעלות חמיצות גבוהה (לקוח יקר נתן לי לטעום קפה קולומביאני בעל חמיצות גבוהה)

ובוסריות נמוכה, זה סיקרן אותי.

 

בטכניקה הזו שאני עדיין מפתח, הבוסריות נעלמת מהר מאוד (יום עד שלושה) מתאריך הקלייה אך החמיצות מאוד דומיננטית.

הניסוי האחרון שלי בנושא (3) ,הוא בעל חמיצות גבוהה ובוסריות נמוכה (השתמשתי בגוואטמאלה אנטיגואה) ,אך יש לבחון את הקפה בעוד 10 ימים לבחון האם הארומה התעצמה בעוד החמיצות התמתנה.

אין לי רצון ליצור קפה חמוץ מאוד אלא קפה בעל חמיצות עדינה שתיתן אפטרטייסט טוב עם חריכה חומצית עדינה.

אחת מסיבות הפוסט היא לדעת אם בכלל יש לכם עניין בקפה בעל חמיצות דומיננטית, כן כן אתם, אתם השותפים שלי לדרך וחשוב לי לדעת מהו רצונכם.

כמה דברים מאוד הפתיעו אותי בטעימות ראשוניות.

1 – כאמור,הבוסריות הנמוכה והחמיצות הגבוהה (לימון)

2 – ציפיתי שרמת הפחמן הדו חמצני יהיה מאוד גבוה, בטח שלושה ימים לאחר הקלייה אך נוכחתי אחרת, הייתה נוכחות של פחמן דו חמצני אך לעומת הקלייה הרגילה שאותה אני מבצע,ברמה נמוכה בהרבה.

3 – צבע הקפה היה חום ויפה,הייתי בטוח שצבע הקרמה יהיה מאוד בהיר.

 

צירפתי כמה תמונות והסברים בשביל העשרה.

אשמח לשמוע מכם את דעתכם על קלייה בהירה 

תהנו. 

 

שימו לב ל”נימים” שקיימים על הפולים וצבעם הבהיר, סימן לקלייה בהירה תמיד.

שימו לב שקלייה בהירה תמיד תדרוש מאיתנו לכוון את המטחנה דק יותר,הסיבה היא שהפולים פחות שבירים ולכן קשה למטחנה שלנו לטחון אותם.

 

מרחוק הפולים נראים הרבה יותר אחידים, האמת שפה פשוט הרגשתי אמן לרגע 🙂

 

צבע הקפה המפתיע, הבועיות הקטנות של הפחמן הדו חמצני נראות אך לקפה בן 3 ימים ולרמת בהירות כזו, הנוכחות של הפחמן היא קטנה לעומת קליות “רגילות” שלי.

 

תמיד שמח להעשיר ומודה לכם שאתם איתי.

בברכה גלעד

חזרה לכתבות
עוד כתבות
matat Handcrafted by Matat

כתובת אימייל שגויה

הסתר סיסמה שגויה

שכחת סיסמה?


או
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום
לא נפרסם בשמך כלום, רק נחסוך לך זמן רישום

הרשם וחסוך זמן ברכישות הבאות

Error

הסתר סיסמה שגויה


או

כדי לאפס סיסמה לאתר, כתוב את כתובת המייל שאיתה נרשמת לאתר ולחצ/י על כפתור איפוס סיסמה

Error message here!

חזרה להתחברות