קפה נטול קפאין הוא דבר מבורך לאנשים שקפאין פוגע בהתנהלותם היומיומית או לשנתם ועדיין רוצים ליהנות מכוס קפה טוב .
ישנן 3 דרכים להוציא את הקפאין מהפולים.
1–SWISS WATER DECAFFEINATION – שיטה זו מתחילה בהטבעת קפה ירוק באמבטיה גדולה של מים להוצאת הקפאין, לאחר מכן המים נשאבים דרך פילטרי פחם שסופגים את הקפאין שבמים. הבעיה נוצרת כאשר המים שהיו מלאי קפאין, ספגו גם את כל טעמי הקפה וכעת נותרנו עם פולים ללא קפאין אך גם ללא טעם ייחודי. כעת כל מחזור הקפה הזה מושלך לפח ומתחיל מחזור חדש, כעת אותם מים שספוגים בחומרי הטעם של הקפה, משמשים להוצאת הקפאין ובגלל שהמים כבר מלאים בחומרי הטעם, הם לא יוצאים מהפולים אלא רק הקפאין וכך התהליך חוזר על עצמו כאשר רק המחזור הראשון של הקפה מושלך. תהליך זה הינו טבעי ומצליח להוציא 99.99% מהקפאין בפולים.
CHEMICAL-DECAFFEINATION METHODS – 2 – השיטה הכימית, אני לא ארחיב על השיטה הזו כי היא לא בריאה ולכן אני לא מוכר פולים שעברו עיבוד זה. בעיקרון הפולים עוברים תהליך כימי שמוציא מהם את הקפאין.
3– SUPERCRITICAL CARBON DIOXIDE METHOD – שיטה זו משתמשת בפחמן דו חמצני בלחץ של 200 אטמוספרות להוצאת הקפאין מהקפה, גם שיטה זו היא טבעית ובטוחה והיא משמשת בעיקר ליצירת קפה נטול באיכות נמוכה שנמצא בחנויות המכולת ועל מדפי הסופר.
יש לציין כי מבחינת טעם, מניסיוני עד כה ,פולי קפה נטולי קפאין הם בעלי טעם מעולה לשחור, אספרסו ופילטר (כמובן בקליות שונות)
אך הם לא ברמה של פולי קפה טריים .
מבחינת קליית קפה נטול קפאין יש לשים לב כי רמת הלחות בו נמוכה יותר ולכן זמן הקלייה שלו מתקצר והוא נוטה להישרף מהר יותר.
בברכה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה