פפואה ניו גיני
היה בעבר ונכנס שוב לארסנל סוגי הקפה בחנות הקפה
כמה מילים על הפפואה
קפה שממוין בצורה קפדנית כך שהוא חלק בגרון, פולים אחידים יוצרים קלייה אחידה מאוד המונעת כל מרירות מיותרת ,
מאוד מזכיר לי את התבליניות של הסומטרה והקאלוסי.
אפטרטייסט תבליני עם חמיצות עדינה ביותר.
בהרחבה:
כתבתי על כך בעבר אך אני ארענן את מי ששכח, על השק רשום
clean sound – זה המושג המעניין ביותר שנמצא על השק וגם הלא מובן אך הוא אומר שהפולים נבררו גם על פי צבעם ולא רק על פי דחיסותם או גודלם.
דחיסותם נבדקת ע”י מפוח שזורק אותם לאוויר, הכבדים צפים באוויר למטה והקלים גבוה יותר.
גודלם נברר על ידי מסננות .
שק הפפואה נראה כמו בתמונה למעלה, פותחים את השק ומגלים חומר גלם אחיד בצורה יוצאת דופן.
כמו כן פולי הקפה הירוק האלו הם בעלי צפיפות מאוד גבוהה מה שדורש קלייה יותר ארוכה ובחום גבוה יותר.
רק להעשרה, כיוון שאני משתמש באותו כלי לשקילת חומר הגלם, אני יכול להבחין בנפח אותו תופס חומר הגלם של כל זן בכלי, כמו שניתן לראות מטה, הפפואה לא ממלא את הכלי בעוד הברזיל סרדו למשל כמעט גולש לי ממנו.
חומר גלם טוב מביא לקלייה יפה, צבע קרמלי עמוק ואחיד.
ובסוף התוצאה בכוס, אני הרגשתי אפטרטייסט תבליני ארוך עם חמיצות עדינה, אספרסו שיושב טוב על הלשון וגוף מעולה וקליל.
עכשיו בחנות הקפה
בברכה גלעד