מה קולההההההההה?
אז בשלושה שבועות האחרונים, הטריד אותי צ'נלינג לא מוסבר וזה שיגע אותי.
שיערתי שאולי האטימה לא טובה ולכן החלפתי גומיות (לא ממש עזר)
בחנתי את המטחנות ,יש לי 3 אז ניסיתי לבחון אם זו אחת מהן (לא עזר)
ואז עברתי ללחץ דוד, בעצם לטמפ חליטה, הורדתי את לחץ הדוד כל פעם קצת יותר, פעם יצא שוט טוב ופעם לא
ובכל מקרה, ידעתי כי במכונה הזו, זה לא סיפור להוציא שוט, לא יכול להיות שהחליטה לא עקבית.
אז נתחיל בהתחלה:
צ'נלינג או פריצה בעוגיית הקפה בעברית, זה מצב בו המים בזמן החליטה, פורצים דרך נקודות חלשות בעוגיה ויוצרים חליטה לא מאוזנת ,
רואים את זה בפסים לבנים בזנב העכבר וכמובן מקבלים קפה מאוד מיימי.
אז כמובן שידעתי מה התוצאה שאני צריך לקבל בחליטה טובה והתחלתי לבחון את כל האלמנטים שמשפיעים על איכות החליטה.
טחינה אחידה
פיזור ודחיסה
גומיות או אטימה בראש
טמפ' חליטה
ברוך השם, לא חסר מה לבחון
כמו שציינתי, בחנתי את אותו קפה במטחנות השונות ולא ראיתי שינוי,
החלפתי גומיות ולא ראיתי שינוי,
ואז עשיתי מה שאני אומר לכולם לעשות, לבחון נקודות קיצון.
לבחון נקודות קיצון זה אומר ,לבחון נקודות בשינוי קיצוני כמו, חליטה עם קולינג פלאש של 50 שניות לעומת בלי קולינג בכלל וכו.
במקרה הזה בחנתי לחץ דוד ל 1 באר לעומת 1.5 באר
כאשר בחנתי 1.5 באר (רלוונטי כמובן למכונות מנוף) , קיבלתי חזרה את השוטים שזכרתי מלפני הברדק
אז היה לי חשוב לשתף גם אתכם.
עוצמת הלחץ הראשוני על הקפה צריך להיות מספיק גבוה כדי שהקפה לא יוכל להתרומם ולהתנפח (זה מה שקורה לקפה טרי במפגש עם מים חמים).
אצלי גיליתי שב18 גרם בראש, הייתי צריך לחץ של 1.4 בר לפחות כדי שלא תהיה פריצה בעוגייה.
יש להשליך את הרעיון ולבחון אותו במכונות בעלות שליטה בלחץ הפרה אינפיוז'ן, לבחון האם לחץ פרה ,נמוך מ1.4 בר, מוביל לחליטה מימית יותר מאשר פרה גבוה מ1.4 בר.
יתרון נוסף שניתן לראות בסרטון זה שלחץ פרה גבוה, נותן אפשרות במכונות מנוף לשוטים ארוכים יותר.
המים מצליחים לחדור עמוק לתוך עוגיית הקפה ולמלא את הצילינדר מהר, ללא שבירת העוגיה וכך המנוף מתחיל מזווית נמוכה יותר ומאפשר לו "סחיטה" יותר ארוכה של הקפה.
אז קצת חפרתי, אני מודה וזה לא כזה רלוונטי לרבים מכם אבל כתבתי, מה אני אעשה, היה לי זמן 🙂
יאללה , יש לכם צ'נלינג?
תתחילו לחשוב למה
בריאות ושתעבור הקורונה
גלעד שמחי