מה קולה חברים?
הרבה זמן לא כתבתי ואני גם עכשיו לא אשתולל עם יותר מדי מילים.
מה שכן חשוב לי להבהיר, אני משתדל תמיד להכווין אתכם בכללי אצבע ולא בהוראות מפורשות, כי אני לא מאמין בזה.
לכל אחד מאיתנו טעם אישי ומכונה מקצועית עם קפה ראוי, נותנת לנו את האפשרות לשלוט בטעם במידה מסוימת ולהתאימו אלינו.
לכן אני רק מכווין וקחו כל המלצה שלי באופן כללי ולא מפורש.
ארחיב כאן ואומר, כלל ה8 שניות לתחילת דאבל ו6 שניות לסינגל (עד הופעת טיפות ראשונות), זו לא תורה מסיני, זה כלל אצבע שמסביר שככל שהזרימה תאחר להגיע, הקפה יהיה מריר יותר ועם גוף דליל וקרמה דקיקה ומרירה ולהפך, זרימה מוקדמת תביא לקרמה עבה ומנופחת שתצטמצם מהר, גוף דליל וחמיצות ובוסריות גבוהים (הרחבתי על זה קצת בסרטון).
אני תמיד אומר שבקפה, אין דבר כזה שאין דבר כזה, קחו את ההמלצות שלי ותנסו לפרש אותם על הציוד שלכם.
לסיום: תבחנו את זנב העכבר שלכם, חלקכם יאהבו אותו דקיק ואיטי וחלקכם עבה ומהיר יותר, צורתו ואופן זרימתו ישפיעו על טעם הקפה שלכם.
חשוב מאוד ואני מדגיש את זה בסרטון שזנב העכבר צריך להתייצב, אם הזרימה מתגברת, ככל הנראה, כמות הקפה קטנה מדי ביחס לסלסלה שאתם משתמשים בה, אני אהבתי במכונה הקודמת שלי, להשתמש דווקא בסלסלת סינגל ולשים בה 13-15 גרם מאשר 16 (שזה מעט בראש E61 לדעתי) בדאבל (טיפ עלי)
אז………….
תודה רבה שאתם איתי ותיהנו מהסרטון
קרדיט לצלמת : ג'וליה פרירה שמחי, אשתי היקרה שתחיה.