מה קולהההההההה?
סתם היה בא לי לשתף אתכם בתהליך, איך אני בוחן דוגמאות קפה שנשלחות אלי
האמת שזה גם רלוונטי לקולי קפה ביתיים, איך לבחון את חומר הגלם שמגיע אליכם ואיך לבחור חומר גלם.
אז אצלי התהליך מתחלק ל4 שלבים, יש בתי קלייה שהתהליך כנראה מעט שונה, בתי קלייה גדולים ישקיעו הרבה יותר זמן וכסף בתהליך.
בחינה וויזואלית של חומר הגלם – אם יש שבורים וכדומה, אני לא מתעסק אפילו, בקלייה השבורים יישרפו ויוסיפו מרירות לכוס.
ריח חומר הגלם – כאשר חומר הגלם מגיע בדוגמאות ,הוא יגיע בשקיות, כך שריח חומר הגלם די מרוכז ואפשר ממש לקבל מושג על ריח הקפה לאחר הקלייה שלו, זה לא תמיד כך, לפעמים חומר גלם שמריח נהדר, הריח שלו לאחר קלייה ,לא בולט כמו שציפיתי, אך זה מדד מעולה כיוון שחומר גלם שיריח טוב לפני קלייה, לרוב הריח הזה יבלוט לאחר הקלייה.
קליית הקפה – לאחר הקלייה ניתן לבחון וויזואלית את אחידות הפולים, האם יש בניהם בהירים (מעיד על קטיף לפני הזמן) שיוסיפו טעמי לוואי לקפה , האם הקלייה יחסית אחידה וכו.
טעם הקפה הסופי – אני גם מריח את הקפה לאחר הטחינה וגם טועם כאספרסו כיוון שזה השוק העיקרי שלי. זה גם המדד העיקרי והסופי, כמובן שאני טועם טעימה סופית לאחר 10 ימים מהקלייה כמו שאני ממליץ לשתות את הקפה שלי באופן כללי.
כמובן שקליית סמפל, זו לא קלייה רגילה, עקב הכמות הקטנה יחסית לקולה גדול יחסית, אני קולה בקולה של ה2.5 קילו שלי, 250 גרם, אך מניסיון ,אני יודע להשליך האם הטעם שאני מקבל הוא בגלל קלייה בהירה מדי או כהה מדי או שמקורו בחומר הגלם.
זהו, פשוט
אני לא אילי
אני שמחי 🙂
בריאותתתתתתתתתתתתת